Check, check: dubbel check!

De wereld van de roestvast staalbranche is constant in beweging. Klanten stellen steeds hogere kwaliteitseisen aan product en productieproces. Door deze tendens zijn er nieuwe normen ontstaan. Bijvoorbeeld de DIN 11866 voor buis en de DIN 11853/11864 voor buisverbindingen . In deze nieuwe normen is vastgelegd aan welke eisen de betreffende producten moeten voldoen. Bijvoorbeeld de inwendige afwerking van Ra ≤ 0,8mµ. Om die reden kiest MSS standaard voor een inwendige afwerking van de door ons geproduceerde buisfittingen van Ra ≤ 0,5mµ.

MSS is dankzij haar eigenzinnige bedrijfsfilosofie en jarenlange ervaring in de voedings- en genotmiddelenindustrie in staat in te spelen op de steeds strenger wordende kwaliteitseisen rond de RVS-leidingsystemen. Hoe? Met een eigen ontwikkeld kwaliteitsboek. Hiermee wordt gewaarborgd dat alle producten aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Alle door MSS-geproduceerde goederen voldoen in de basis aan de EU-verordening 1935/2004. Deze goederen zijn gemaakt van roestvast staalsoorten (DIN EN 10088) 304(L) en 316(L) en zijn voorzien van een chargenummer en traceerbaar d.m.v. een testrapport (certificaat) 3.1 conform de EU-verordening.

Bij binnenkomst worden de geleverde producten aan de hand van tekeningen (Autocad) en zelf ontwikkelde test- en meetapparatuur gecontroleerd. De check omvat controle op o.a. haaksheid, rondheid, in- en uitwendige afwerking (Ra-waarde) en  chargenummer. De uitkomst van de kwaliteitstest wordt verwerkt op een zelf ontwikkeld formulier . Om er zeker van te zijn dat alle producten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen laat  MSS daar bovenop ook nog steekproeven uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Die onderzoekt de chemische samenstelling en treksterkte. Dit doet MSS om er zeker van te zijn dat het meegeleverde 3.1. certificaat daadwerkelijk klopt.

Kortom: kwaliteit staat bij MSS hoog in het vaandel. Dit alles maakt MSS tot een trouwe partner, die al meer dan drie decennia meedenkt met de klant.