Het probleem is het begin van de oplossing!

Het woord innovatie wordt vandaag de dag veelvuldig gebruikt. Voor MSS betekent innovatie simpelweg: Het samen met haar klanten vinden van oplossingen voor diens technische- c.q. procesproblemen. Door haar uitgebreide productkennis en vele internationale gespecialiseerde contacten is  MSS in staat tot doeltreffende en betaalbare oplossingen. Ook daar waar het gaat om kleinschalige specifieke aanpassingen.

MSS heeft bijvoorbeeld een standaard beluchter en ontluchter voor de wijnindustrie aangepast voor het realiseren van een sanitaire koolzuur deken bij de productie van penicilline. Voor de productie van de ‘pil’ heeft zij samen met de fabrikant een bestaande monsterkraan aangepast aan de klantspecifieke hoogwaardige sanitaire normen. Voor de melkveehouderij heeft zij samen met een specialist een aantal standaard units ontworpen, die worden gemonteerd op melkkoeltanks.

Andere voorbeelden van innovatie zijn terugslagklepjes, die in een zuivelkoppeling geplaatst kunnen worden en tevens als be- en ontluchter voor tanks kunnen dienen. Voor zeer lage drukken is eveneens een terugslagklepje ontwikkeld met een volledig silicone klepje.